Tjockkockens kesobröd

17 Aug

Kesöbröd färdigaFör drygt en vecka sen hade jag idétorka på vad jag skulle äta kommande vecka. Jag matplanerar vecka för vecka och satt på söndagen och slösurfa på recept och fastnade bland alla recept hos Jessica på tjockkoken.se Jag beslutade mig inte bara för att dedikera en matvecka till henne men fann även fler recept på alternativ till ostplättarna jag skrev om igår. Det som gjorde att jag valde att testa just dessa var för att det var så enkelt. Så varför inte prova du med.

Kesobröd ingredienserDu behöver följande livsmedel:
500g keso
4 ägg
3 msk fiberhusk
2 msk linfrön 0,5 dl
sesamfrön
2 msk Philadelphiaost
ev lite salt om så önskas

Så här enkelt är det:
kesöbröd processMixa alla ingredienser. Låt sedan smeten svälla i 5-10 minuter. Smeten räcker till 10 stycken så klicka upp 10 stycken högar på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Första gången jag gjorde dessa klämde jag ihop dom på en plåt, gör inte det, dom växer ihop plus att jag var tvungen att täcka dom för att inte bli brända. Platta sedan ihop dom med en spattel fuktad med vatten så fastnar de inte. Toppa med valfria frön. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. Efter halva tiden, byt plats på plåtarna i ugnen så de blir jämt gräddade. Annars finns de risk för att de blir brända.

Sägs att de ska vara super god efter en vända i rosten men jag har inte hunnit testa än.

För originalrecept och massor med tips om vad du kan göra, besök Tjockkockens hemsida och sök på kesobröd eller så följer ni bara direktlänken här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: