Tjockkockens fläskpannkaka

17 Aug

Ugnspankaka tallrikOm det är något som jag saknar så är det fläskpannkaka eller som andra kallar det ugnspannkaka. Den hederliga husmansklassikern är förödande för mitt blodsocker och jag har sökt ett alternativ som jag vet innehåller livsmedel som min kropp klarar av. Ofta är det ngn typ av ersättningsmjöl och kolhydraterna drar iväg som är den första boven i ett förhöjt blodsocker. Hos Jessica Allen hittade jag ett recept som innehåller få ingredienser som inte ställer till blodsockret för mig. Jag blev lite orolig då jag läste att det blev en blandning av fläskpannkaka och en ugnsomelett. Men efter första tuggan var jag såld. Det är inte klassikern men är ett fantastiskt alternativ. Ljuvligt gott!

Du behöver följande livsmedel:
3 paket bacon eller motsvarande i rökt fläsk
7 st ägg
150 gram färskost
200 gram riven ost, en del att toppa med
1 dl grädde
Salt och peppar 

Ugnspankaka collageStrimla och stek baconet till önskad stekyta och lägg i en ugnsform. Vispa sedan ihop övriga ingredienser och peppra och salta vid behov (baconet är salt i sig). Häll blandningen över baconet och strö sedan resterande ost på det. In i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.

Servera med valfritt. Det är blåbärstider så jag hade plockat en del som bara väntades på att få ätas med pannkaka och grädde.

För originalrecept, besök Tjockkockens hemsida och sök på Fläskpannkaka eller så följer ni bara direktlänken här.

Hoppas det ska smaka!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: